Светски ден на мир 2018

Се приклучивме на илјадници настани / Мировни акции и милиони луѓе ширум светот, градејќи го Светскиот мир. На овој ден ја признаваме важноста да го доведеме Мирот во нашиот секојдневен живот и во животите на другите во нашите локално-глобални заедници. Ова е и можност за кокреативна прослава и за нашата посветеност за продолжување на нашето лично и планетарно градење на мирот.

Во исто време во целиот свет ќе се вклучат сите учесници да испратат порака за мир. Особено важен е фактот дека на глобалната мапа од Македонија учесници се само децата од ЈДГ „8 Март“- Скопје.

ДОСИЕ НА ДЕТЕТО

 PDF Формат

pdf

 

Инструкции за родителот за печатење на документот

 PDF Формат

pdf

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОГЛАС

 PDF Формат

pdf

rasadnik