Детска Недела

За да дознаете како се прославуваше Детската Недела во нашите објекти кликнете тука

Есенска Работилница

Ние децата ги сакаме сите годишни времиња.Но, најмногу ја сакаме богатата, златна ЕСЕН.

Песна за печурката

Печурките се многу интересни растенија. За нив сами направивме приказна која ја нарековме “Под чадорот на печурката

“ Рефлективна педагогија – предизвик за квалитетниот воспитувач”

На 11.02.2015год. во просториите на објект Пржино се реализираше стручно теоретско предавање на тема Рефлективна педагогија – предизвик за квалитетниот воспитувач  од проф.д-р Лена Дамовска.

„Засади дрво за мир“2014

ЈДГ „8 Март“-Скопје, по повод Светскиот ден на мир на Обединетите нации, зема учество во светската кампања во која ќе се вклучат повеќе од 5000 училишта и градинки од 120 земји од целиот свет.

Настанот ги поврзува децата од целиот свет, насочувајќи ги кон прашања од областа на животната средина. Што е уште поважно, настанот го промовира образованието за мир и ја зголемува свесноста на децата и учениците за важноста на дрвата и шумите во светски рамки. Садењето на дрва ја симболизира надежта и трајноста на животот.

Оваа година садевме зимзелени и овошни садници, со што дворот на градинката го збогатиме со повеќе од 80 садници.

Како и секогаш во оваа акција ни помогнаа и донираа садници Општина Кисела Вода, родителите, ТИТАН Цементарница-Усје-Скопје.

За да ги погледнете фотографиите од овој настан кликнете овде.

ДОСИЕ НА ДЕТЕТО

 PDF Формат

pdf

 

Инструкции за родителот за печатење на документот

 PDF Формат

pdf

rasadnik